У Смілі службовці «нажилися» 4 мільйонами на ремонті колектора

У Смілі службовці «нажилися» 4 мільйонами на ремонті колектора

Вивченням стану реконструкції напірного каналізаційного колектора по вул. Карла Маркса в м. Сміла Черкаської області встановлено факт привласнення службовими особами одного з державних підприємств коштів загальною вартістю 3 млн. 936 тис. грн., внаслідок чого державі спричинено збитки в особливо великих розмірах. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба прокуратури Черкаської області.

У ході перевірки Смілянською місцевою прокуратурою встановлено, що за результатами тендеру в грудні минулого року було укладено договір будівельного підряду з одним із державних підприємств, визнаних переможцем державної закупівлі, проведеної на предмет реконструкції зазначеного вище колектора. У подальшому на рахунок підприємства на підставі актів виконаних робіт за декількома фінансовими платежами перераховано 3 млн. 936 тис. грн. бюджетних коштів.

Разом з тим, прокуратурою встановлено, що згідно договору підприємство зобов’язалось до кінця 2015 року виконати роботи по реконструкції об’єкту, що не було виконано, натомість у відповідні акти службові особи підприємства внесли завідомо неправдиві дані про об’єми та вартість проведених будівельних робіт і привласнили кошти бюджету.

За вказаним фактом Смілянською місцевою прокуратурою до Єдиного Реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває, його хід взято на контроль керівництвом Смілянської місцевої прокуратури.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x