Як правильно заповнити заяву для реєстрації платника акцизного податку з реалізації пального

Як правильно заповнити заяву для реєстрації платника акцизного податку з реалізації пального

Нагадуємо, з 25 лютого триває реєстрація продавців пального платниками акцизного податку з реалізації пального. Заява про реєстрацію подається виключно в електронному вигляді засобами електронного зв\’язку з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного цифрового підпису відповідальних осіб.
Заява за формою за формою J(F)1310301 надсилається до державної податкової інспекції за основним місцем обліку. Електронні формати Заяви та інших документів в рамках СЕАРП розміщенні на офіційному веб-порталі ДФС: http://sfs.gov.ua/data/material/000/006/58768/Forms1.htm

Для уникнення проблем при реєстрації платником акцизного податку варто враховувати наступне. Всі поля Заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального обов’язкові для заповнення.
При заповненні відомостей про пункти з реалізації пального (пункт 5 Заяви) необхідно:
– код адміністративної одиниці внести відповідно до КОАТУУ (кол.5), де знаходиться пункт з реалізації пального, використовуючи Класифікатор об’єктів адміністративно-територіального устрою, що розміщений на сайті Державної служби статистики: www.ukrstat.gov.ua (Про службу > Методологія та класифікатори >Класифікатори);
– код типу об’єктів оподаткування (кол.8) внести користуючись Довідником типів об’єктів оподаткування оприлюднений на офіційному веб-порталі ДФС (www.sfs.gov.ua > Довідники >Типи об’єктів оподаткування);
– код ознаки надання інформації (кол.10) вказати дотримуючись Правил заповнення ознаки надання інформації, використовуючи довідник ознак надання інформації, що наведений у примітці 6 Заяви.

Звертаємо увагу, що в полі «код пункту реалізації пального» має вказуватись числове значення, а саме:
стосовно пунктів, які є філіями або іншими відокремленими підрозділами заявника – юридичної особи, має вказуватись код ЄДРПОУ такої філії чи іншого відокремленого підрозділу, якщо такі філії мають власні коди ЄДРПОУ, відмінні від коду ЄДРПОУ юридичної особи;
стосовно пунктів, які не є філіями чи іншими відокремленими підрозділами юридичної особи або не мають власних кодів ЄДРПОУ, має вказуватись код за внутрішньою кодифікацією, прийнятою самою юридичною особою (наприклад, номери нафтобаз, АЗС, складів, цистерн тощо).

Кожен пункт реалізації пального повинен мати в межах підприємства свій унікальний код. В полі коду пункту не рекомендується вказувати податковий номер заявника.
Заповнення поля коду пункту реалізації має значення для подальшого його використання при складанні акту інвентаризації обсягів залишків пального та при реєстрації акцизних накладних пунктами, яким буде делеговане право виписки таких накладних.
Державна фіскальна служба України пропонує платникам, які некоректно заповнили дані щодо кодів пунктів реалізації пального в заявах про реєстрацію платниками акцизного податку з реалізації пального (наприклад, для всіх пунктів був вказаний код ЄДРПОУ юридичної особи) подати заяви з позначками «зміни».

Як правильно заповнити заяву для реєстрації платника акцизного податку з реалізації пального

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x