Байбузівський письменник присвятив книжку Героям Майдану

Байбузівський письменник присвятив книжку Героям Майдану

Загальновідомим є поняття, що основу культури будь-якого суспільства становлять моральні та духовні цінності. Саме вони являються основним орієнтиром для формування світогляду підростаючого покоління у всьому світі.
Моральні правила українців побудовані на тисячолітній історії нашої культури. Це дорогоцінність, яку наші предки накопичували і формували наш різноманітний, неповторний, сильний, інколи незбагненний український менталітет. Наш народ, завжди відрізнявся багатством людських якостей, які найбільше цінуються у суспільстві: доброзичливістю, працелюбством, добротою, чесністю, справедливістю, тактовністю.

Саме цій вагомій темі присвятив свою нову книгу талановитий письменник з села Байбузи Микола Олексійович Скловський. Книга «Лицар України» побачила світ у 2015 році. Своє творіння автор присвятив лицарям сучасної України, а саме Героям Небесної Сотні. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській РДА.
Книга являє собою неординарну, інтригуючу «суміш» цінних порад з етикету спілкування та поводження у суспільстві, з елементами історії Давнього світу, епохи Середньовіччя України, з роздумами самого автора над долею нашої країни і всього людства. Книга буде цінною насамперед для дітей та молоді, проте і старше покоління знайде в ній над чим замислитися.
Любити свою країну, свій народ, звичаї та власну історію, бути «справжніми лицарями» закликає Микола Скловський молоде покоління. А гідними наслідування прикладами у нашій історії, беззаперечно, є запорозькі козаки, які до останньої краплі крові боронили свою землю, свій народ від загарбників.

Крім того, автор дає цінні поради щодо патріотичного та фізичного вихованню дітей в навчальних закладах. Адже «…патріота за гроші не купиш», а значить необхідно виховувати змалку, прививати справжнє почуття патріотизму молоді, щоб доля майбутнього країни домінувала в їхніх серцях над власними інтересами.
Книга «Лицар України» гідна бути настільною книгою для читачів різних вікових категорій.
Автор подарував примірники книги усім сільським бібліотекам Черкаського району. Також декілька примірників передані в Черкаський РОМЦ бібліотечної та краєзнавчої роботи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x