В області з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на 9 млн грн

В області з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на 9 млн грн

Підсумовуючи здобутки підрозділів податкової міліції Черкаської області в січні-лютому 2016 року, перший заступник начальника ГУ ДФС в Черкаській області Микола Степанченко зазначив, що за матеріалами оперативних працівників до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 21 кримінальне провадження, у тому числі – 13 за «тяжкими» статтями Кримінального кодексу України. З числа облікованих кримінальних проваджень 43 відсотки проваджень припадає на кримінальні правопорушення за фактами ухилення від сплати податків. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

У січні-лютому 2016 року співробітники оперативних підрозділів ГУ ДФС у Черкаській області виявили 3 цехи, які займалися незаконним виготовленням паливно-мастильних матеріалів та лікеро-горілчаних виробів. У межах операції «Акциз-2016» з незаконного обігу вилучено товарів підакцизної групи на загальну суму 9 млн. грн., зокрема: алкогольних напоїв – на 582 тис. грн., спирту – на 1,87 млн. грн., паливно-мастильних матеріалів – на 5,8 млн. грн., та транспортних засобів – на 830 тис. гривень. За фактами незаконного виготовлення, зберігання та збуту підакцизної продукції розпочато 6 кримінальних проваджень.
За напрямом боротьби з кримінальними правопорушеннями у бюджетній сфері за матеріалами податкової міліції області з початку року розпочато 6 досудових розслідувань, пов’язаних з привласненням (розкраданням) бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем переможцями тендерних закупівель на загальну суму 4,7 млн. гривень.

За словами Миколи Степанченка, податкова міліція ГУ ДФС у Черкаській області в межах повноважень і надалі робитиме все для забезпечення наповнення державного бюджету, боротьби з тіньовим бізнесом, який створює недобросовісну конкуренцію та заважає чесно працювати сумлінним платникам податків, а також забезпечення рівних економічних умов для зростання добробуту суспільства.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x