Ректору черкаського університету погрожують фізичною розправою

Ректору черкаського університету погрожують фізичною розправою

Виконувачеві обов’язки ректора Черкаського державного технологічного університету, де минулого року були виявлені зловживання з дипломами іноземних студентів, погрожують фізичною розправою. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Укрінформ».

Про це під час брифінгу заявив міністр освіти та науки Сергій Квіт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

– Було порушено кримінальне провадження (проти Тамари Качали, яку МОН звільнило з посади ректора влітку минулого року – ред.), але, на жаль, воно не розслідується. Ми маємо факти погроз фізичної розправи Сергію Назаренку, який зараз виконує обов\’язки ректора цього університету, – сказав Квіт.

Він зазначив, що розслідування фактів зловживань в університеті були ініційовані міністерством, але зрушень з минулого року немає. Тому МОН буде просити міністра внутрішніх справ Арсена Авакова взяти ці справи під особистий контроль.

– Все, що ми зробили по Черкасах – і по лінії СБУ, і по лініі розслідування справ Міністерством внутрішніх справ, все це було зроблено зусиллями з Києва. Деякі кримінальні справи і провадження були направлені СБУ до прокуратури, а прокураторою до місцевої прокуратури. Але сам факт руху документів не означає, що справи розслідуються. На місцевому рівні все заглохло. Тому я мав розмову з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, що він всі ці справи в Черкасах бере під особистий контроль, – сказав Квіт.

Нагадаємо, у червні 2015 року МОН розірвало контракт з ректором Черкаського державного технологічного університету Тамарою Качалою. Як повідомив Квіт, в університеті за гроші видавали дипломи іноземним студентам, які майже не брали участі у навчальному процесі. В самому виші був створений підрозділ, який займався написанням курсових та дипломних робіт за таких студентів. До розлідування цих зловживань, на прохання Міністерства освіти та науки, долучилася СБУ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x