Олексій Цибко пояснив, чому його відправили у відставку

Олексій Цибко пояснив, чому його відправили у відставку

Олексій Цибко, який вчора по суті був усунений з посади міського голови Сміли, заявляє, що проти нього випробовують політичну технологію, завдання якої повернути до влади колишніх представників Партії регіонів. Про це Олексій Цибко розповів під час прес-конференції у Черкасах. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Інфоміст».

– Мною була відкрита чергова сесія. Із 36 депутатів зареєструвалися 34 депутати. Під час початку роботи в зал зайшли люди в камуфляжній формі зі стрічками на руці. Це означало, що вони готувалися до бійки, – розповідає Цибко.

Відсторонений мер говорить, що був не проти голосування за відставку, але хотів, щоб проект рішення пройшов юридичну процедуру.

– Голова юридичного управління сказав, що заява не готова, її треба обговорити в комісіях і дати їй юридичну оцінку. Я сказав, шо проект рішення пройде процедуру і на наступну сесію я винесу його на голосування, – каже смілянин. Цибко говорить, що безлад на сесії «несе російським душком». За його словами, гімн в знак закінчення сесії не прозвучав через пошкоджену аудіоапаратуру.

– У ході бійки були пошкоджені колонки. Я в голосовому режимі сказав, що сесія закрита. Депутати залишилися в залі і почали вакханалію. По сценарію, який був розроблений, розпочалося дійство, яке ставить під сумніви, чи є в країні закон. Отак бійкою міняти владу – це неприпустимо. Це несе якимось російським душком, – розповідає він.

Рішення депутатів Цибко збирається оскаржувати у суді.

– Брудні технології не пройдуть. 7 тисяч людей, які дали мені право бути вибраним, поставлені під сумнів купкою людей. Нехай все вирішить в правовому руслі суд. Є вже люди, які хочуть, щоб я навіть не заходив в кабінет. Протистояння не буде, зараз мої повноваження передали секретарю. Ми будемо боротися і зупинемо те нашестя, яке зараз намагаються провести по всій України. Якщо це пройде в Смілі, то такі випадки будуть по всій Україні, – сказав смілянин.

Нагадаємо, вчора міському голові Сміли Олексію Цибку на сесії оголосили імпічмент. 28 депутатів проголосували за відставку Цибка, 3 було проти. За словами екс-секретаря Смілянської міськради Ярослава Березаня, оскільки технічно засідання закритим не було, рішення є легітимним.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x