Українська діаспора в Америці передала допомогу Навчальному центру Оршанця

Українська діаспора в Америці передала допомогу Навчальному центру Оршанця

Українська громада міста Рочестер штату Нью Йорк у США передала прикордонникам Навчального центру Держприкордонслужби благодійну допомоги на суму близько 600 тис грн. Про це інформує прес-служба Навчального центру.

В Навчальний центр підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота урочисто передали благодійну допомогу представники ГО «Наш батальйон», координатором якої є Вячеслав Скічко. На сьогоднішній день допомога волонтерів залишається актуальною. Керівництво Навчального центру вже не один рік підтримує взаємодію з громадською організацією «Наш батальйон».

Так, саме за зверненням представників цієї організації до Української громади міста Рочестер, штату Нью Йорк у США, до Навчального центру передали близько 5 піддонів медичного обладнання та інвентарю. Загальна сума допомоги склала близько 600 тис грн. Були передані мішки АМБУ, хірургічний інструментарій, медичні джгути, перев’язувальний матеріал, бантажі та ін.. Вся допомога, яку отримали прикордонники буде вкрай необхідною в хірургічній та травматологічній практиці. Начальник медико-санітарної частини, майор Юрій Петруник зазначив, що більшу частину допомоги в подальшому направлять в центральні госпіталя ДПСУ та в заклади охорони здоров’я Східного регіонального управління.

На урочистостях також був присутній настоятель Черкаської парафії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ отець Юліан, який безпосередньо співпрацює та підтримує зв\’язок з українською діаспорою в місті Рочестер, штату Нью-Йорк у США.

Це не перша допомога прикордонникам, яка надходила від українців Рочестеру. Крім того, у 2015 році українська громада зібрали грошові пожертви на лікування старшого прапорщика Олександра Ходоса, який в серпні 2014 року, під час виконання завдання з охорони державного кордону на сході держави, отримав вогнепальне осколкове поранення голови.

Загалом благодійну допомогу, а саме медичне обладнання та інвентар, отримали шпиталі семи міст України. Ця допомога є дуже важливою, так як велика частина якої буде використовуватись для лікування поранених військових, та відправлена у польові госпіталі на передову. Рочестерські українці приклали великі зусилля для втілення цього проекту в життя, він був оплачений спільними силами цілої громади, яка включає в себе приблизно 15,000 українців, декілька церков різних деномінацій та цілу низку українських громадських організацій. Очолила проект група Рочестер Майдан (ROC Maidan) при Українському Культурному Центрі міста Рочестеру, під керівництвом Володимира Павлюкa який особисто займався збором інвентарю по запитах від українських лікарень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x