Дарина Курінцева: Найбожевільніша мрія – смажені сороконіжки

Дарина Курінцева: Найбожевільніша мрія – смажені сороконіжки

Шкільний президент відрізняється від президента країни хіба що віком. Адже насправді ці юні очільники шкіл ставляться до своєї порівняно високої посади з великою відповідальністю. Нещодавно й Руськополянська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Черкаського району обрала собі нового керівника. Цю посаду зайняла Курінцева Дарина, з якою нам вдалося поспілкуватися. Дівчина мріє допливти до середини відкритого моря, пережити в палатці 9 діб, проїхатися з американських гірок, стрибнути з парашутом з висоти 20 метрів, скуштувати тарганчиків, сороконіжок та виконати все, що обіцяла перед виборами.

– Дарино, розкажи будь-ласка, якою була твоя передвиборча кампанія? Чого такого особливого ти пообіцяла?
– Я обіцяла те, що насамперед сама хотіла побачити в школі. У першу чергу, це вільний стиль одягу. Адже, на мою думку, сувору шкільну форму запроваджують у тих школах, які не можуть показати гарний результат у інших сферах і намагаються виділитися хоча б дисципліною та формою одягу. Моя ж школа багата не лише на розумних учнів, але й у багатьох інших галузях. Також мені хотілося урізноманітнити шкільне життя. Я пропонувала запровадити регулярні вікторини, літературні та тематичні вечори, організувати групу школярів, які б могли допомагати вчителям у проведенні різних свят. Також запропонувала ідею створити святкове шкільне радіо. Однією із наймасштабніших моїх мрій був спортивний майданчик для літнього табору, який би вміщав у себе батути, парашути та ще різні цікаві ідеї. Бажанням усіх школярі лишається й вай-фай, яким я обіцяла забезпечити.

– Яку з обіцянок тобі вже вдалося виконати?
– Ми почали активно допомагати вчителям у проведенні шкільних свят, пробували встановити точку доступу вай-фай.
– Як думаєш, які риси характеру повинен мати президент і які з них допомогли тобі перемогти?
– Насамперед, президент повинен мати спільну думку з дітьми та шкільним парламентом, адже якість спільної думки народжує команду! Думаю, це найголовніший момент. Адже я завжди була у гарних відносинах і зі своїми однокласниками, і з усіма учнями школи загалом. Мені здається, що віра учнів школи в те, що я така ж, як і вони, що мені хочеться того ж, про що мріють і вони, допомогла мені перемогти.
– Чи надихає тебе хтось з українських політиків?
– На жаль, жодного українського політика я не можу поставити собі в приклад. Жоден з них, на мою думку, не вартий своєї посади. У Кабмін треба солдатів з АТО, а не бізнесменів з банків.

Дарина Курінцева: Найбожевільніша мрія – смажені сороконіжки

– Якби ти мала можливість поспілкуватися з міністром освіти, які б поради ти йому дала?
– Я б порадила полегшити робочий графік школярів. Адже молодому організмові потрібно більше відпочивати. А замість того, щоб мучити дітей предметами, які їм так тяжко даються, краще запровадити профільне навчання, яке можна запускати вже з 7-8 класу.
– Як думаєш, кращий спеціаліст – це навчена конкретної справи людина чи людина, для якої ця справа – улюблене хобі?
– Знаєте, ковчег був збудований любителем, професіонали ж побудували Титанік. Тому головне, щоб людині подобалося те, що вона робить і лише тоді буде результат. Ми можемо бачити це, спостерігаючи за багатьма відомими людьми, які наперекір навіть батькам почали займатися тим, що їх приваблювало й стали всесвітньо відомими.
– Чи має президент час на якісь дрібні приємні справи? Чим ти любиш займатися у вільний час?
– Я дуже люблю хенд-мейд. Це заняття не лише розслабляє, заспокоює, але й потім дуже довго буде милувати око своєю красою та затишком. Адже річ зроблена своїми руками має душу і серце свого творця. Горджуся своїм лебедем, якого зробила з паперу в техніці орігамі.

– Яка книга надихає тебе?
– Книга «Метелики в крижаних панцирах» стала моїм справжнім натхненням. Вона розповідає реальні речі про життя сучасних підлітків у дорослому світі. Насправді ця книга відкрила мені очі на те, в яких моментах краще поступитися, а коли треба постояти за себе та своїх рідних.
– Ти екстремал?
– Так, я з повною впевненістю можу назвати себе екстремалом! У світі ще не вигадали таких речей, які б я не схотіла спробувати.
– Яка твоя найбожевільніша мрія?
– Наприклад, допливти до середини відкритого моря, пережити в палатці 9 діб, проїхатися з американських гірок. Найбільше хочу стрибнути з парашутом з висоти 20 метрів, а ще скуштувати тарганчиків, сороконіжок…
– Які риси характеру тобі не подобаються в людях?
– У людях мені категорично не подобається лицемірство, а в теперішній час це є серйозною проблемою людства.
– Як ти розставляєш пріоритети між родиною та кар’єрою?
– На першому місці я поставлю сім\’ю, адже без повноцінної родини не буде кар\’єри та кар\’єрного зросту.
– Хто, на твою думку, є головою в родині?
– Чоловік! Ще з давніх-давен повелося, що чоловік – голова, а жінка – шия.
– Твої друзі розповідають про тебе, як про активну й життєрадісну дівчину. А якою бачиш себе ти?
– Я говорю все, що думаю. А ще мої слова не розходяться з ділом, як це сьогодні часто буває у людському житті.
– Тоді, бажаю тобі успіху!

Надія Нестеренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x