Сезон полювання завершився

Сезон полювання завершився

В області завершився мисливський сезон, що тривав з 2 листопада минулого року до 26 січня. Відтепер добування парнокопитних та хутрових тварин заборонене до наступного сезону полювання, а мисливствознавці спільно із єгерською службою лісгоспів вже розпочали щорічний облік диких тварин.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

В області діє 52 мисливських господарства, 7 із них підпорядковані обласному управлінню. Офіційно зареєстровано понад 22 тисячі мисливців, з яких активно полюють близько 10 тисяч.

У сфері мисливського господарства в лісгоспах області працює 30 єгерів та 15 мисливствознавців. Їхнім головним завданням є охорона та відтворення мисливського фонду, організація і контроль за проведенням полювань. Протягом року активно працювали 68 спеціалізованих рейдових бригад з охорони державного мисливського фонду.
Завдяки проведеній роботі, протягом 2013 року на порушників правил полювання складено 152 протоколи, нараховано та сплачено 22 072 гривень штрафів.

За словами головного спеціаліста відділу лісового та мисливського господарства обласного управління Володимира Рибалки, мисливський сезон на Черкащині пройшов спокійно. Нещасних випадків під час полювання зафіксовано не було. Працівниками лісової охорони виявлено як незначні порушення, так і випадки незаконного полювання. Усіх порушників притягнуто до відповідальності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x