У Шполі місцеві підтримали Надію Савченко на мітингу

У Шполі місцеві підтримали Надію Савченко на мітингу

9 березня на площі Героїв Майдану у Шполі зібралися небайдужі жителі Шполянщини, які провели громадську акцію на підтримку Надії Савченко. Про це «Новій Добі» стало відомо від Наталії Сторчак-Шелепіної на «Фейсбук».

Учасники зібрання вели мову про агресивну політику Кремля, від якої страждає не лише українська держава, а й решта країн світу. Прийнято резолюцію, згідно якої звернутися до депутатів Шполянської районної та міської рад офіційно визнати Росію агресором, бойкотувати продаж товарів російського виробництва у місцевих об\’єктах торгівлі.

Ведучий заходу сільський голова села Лозуватка Станіслав Бойко повідомив про те, що голодує разом із Надією Савченко, до чого закликав і кожного земляка: не приймати їжі в солідарність із українською ув\’язненою, скільки хто може. учасник акції, сільський голова села Товмач Сергій Коваль відмітив, що не лише Путін має намір знищити фізично Надію, а й українська влада не зацікавлена у її поверненні, оскільки боїться її лідерства серед українського народу.

Також із промовами виступили під час акції Станіслав Мазурик, Віктор Слюсар, Олексій Пірогов, Сергій Осаула, а шполянка Катерина Мошенська зачитала вірш-присвяту Надії Савченко, авторства її сина – Сергія Мошенського. Зворушливі поетичні рядки звучали з вуст і юної ведучої громадських зборів – учениці 6-го класу міського ліцею №2 Ольги Пікало.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x