На Уманщині відкрили погруддя Тарасові Шевченку

На Уманщині відкрили погруддя Тарасові Шевченку

9 березня у селі Томашівка Уманського району з нагоди 202-річчя від дня народження Великого Кобзаря відбулася урочиста церемонія відкриття погруддя Тарасові Григоровичу Шевченку.

В урочистостях з нагоди відкриття пам’ятного знаку взяли участь голова Уманської районної державної адміністрації Віталій Олійник, голова районної ради Оксана Супрунець, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, школярі сільського НВК, жителі та гості села, представники засобів масової інформації. «Нова Доба» про це дізналася в Уманській РДА.

Почесні гості свята звернулися з найщирішими вітаннями до жителів села Томашівка з побажаннями розквіту, добра, достатку всій громаді. Зокрема голова Уманської районної державної адміністрації Віталій Васильович наголосив: «У ще одне село на Уманщині прийшов Великий Кобзар. Гадаю, що всі ви погоджуєтеся з тим, що символом вольності, незалежності, єдності українського народу є саме Тарас Григорович Шевченко. Я впевнений, що не тільки в книжках, не тільки на уроках зі слів своїх вчителів, але і зараз приходячи сюди та звертаючись до погруддя Великого Кобзаря, жителі Уманщини, а особливо наші хлопці та дівчата, будуть ще більше розуміти патріотизм, свій громадянський обов’язок, свою гордість за нашу рідну Україну». Також Віталій Васильович подякував всім, хто брав участь у встановленні пам’ятника.

Школярі Томашівського навчально-виховного комплексу мали змогу прочитати вірші про Тараса Шевченка та його не вмирущі твори, які зараз набули неабиякої актуальності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x