У лісах області розпочався пожежонебезпечний період

У лісах області розпочався пожежонебезпечний період

Зі сходженням снігового покриву та підвищенням температури повітря у лісах області розпочався пожежонебезпечний період – найскладніший та найвідповідальніший сезон для лісівників. Тож лісівниками Черкащини здійснюється комплекс організаційних, профілактичних та попереджувальних протипожежних заходів. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

З 1 березня в обласному управлінні, усіх лісгоспах та лісництвах, лісових пожежних станціях встановлено чергування відповідальних осіб протягом світлового дня. Для захисту лісів від пожеж в лісгоспах функціонують 26 лісових пожежних станцій, 31 пожежний автомобіль, один пожежний трактор (на базі Т-150), 7 пожежних модулів (на базі автомобілів УАЗ), 263 ранцевих вогнегасників.
У лісництвах сформовані пункти накопичення пожежного інвентарю на випадок гасіння лісових пожеж (лопати, граблі, сокири, відра). Облаштовуються нові та проводиться догляд за існуючими мінералізованими смугами. Встановлюється та поновлюється наглядна агітація на протипожежну тематику (білборди, панно та ін.). Функціонують 13 телевізійних систем спостереження.

Цьогорічна рання весна принесла тепло, а разом з ним й масове спалювання населенням сухої трави, листя, очеретів, що наносить величезну шкоду довкіллю. Такі стихійні весняні підпали можуть призвести до виникнення лісових пожеж, адже у вітряну погоду вогонь дуже швидко стає неконтрольованим і враз може переміститися з полів, пасовищ, очеретів, господарських угідь до лісових насаджень.
В управлінні нагадують, що відповідно до чинного законодавства спалювати суху рослинність заборонено. За несанкціоноване випалювання сухої природної рослинності винні особи будуть притягуватись до адміністративної відповідальності. За самовільне випалювання рослинності або її залишків накладається штраф: на громадян – від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 грн. до 340 грн.), на посадових осіб – від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 грн. до 1 190 грн.).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x