Житель Звенигородки пограбував 86-літню жінку

Житель Звенигородки пограбував 86-літню жінку

У Звенигородці чоловік в балаклаві, погрожуючи ножем пенсіонерці, заволодів її коштами в сумі 17 тис. гривень. Його затримано протягом доби. Дії зловмисника кваліфіковані слідчим за статтею 187 Кримінального кодексу України. Про це «Новій Добі» повідомили в ГУ НП в Черкаській області.

До чергової частини Звенигородського відділення поліції звернулась 86-річна місцева жителька та повідомила про розбійний напад. Зі слів пенсіонерки, у 4 години ранку в її домівку потрапив невідомий в масці та, погрожуючи ножем, вимагав кошти. Нападник заволодів її заощадженнями в сумі 17 тисяч гривень.

Працівники поліції, що прибули у складі слідчо-оперативної групи, від заявниці отримали опис нападника. В ході подворового обходу від містян вони дізналися, що в одязі, схожому на описаний, ходить один із місцевих жителів. Також вони додали, що напередодні його бачили в одному із барів, де він витрачав велику суму коштів, пригощаючи своїх друзів. Ним виявився раніше судимий 28-річний місцевий житель.

Чоловіка затримали на одній із вулиць міста. При особистому огляді в нього вилучили кошти в сумі близько 4 200 гривень та новий дорогий телефон. Чоловік не зумів пояснити правоохоронцям походження грошей та телефона і зізнався, що через безгрошів’я зважився на розбій. Напередодні був у товариша, розпивав алкогольні напої. Після чого взяв балаклаву, кухонний ніж і пішов на справу. Проник у помешкання старенької, і, погрожуючи ножем, заволодів її заощадженнями. Більшу частину викрадених коштів витратив на розваги та телефон.

Чоловіка затримано в порядку статті 208 Кримінально процесуального кодексу України. Відносно нього відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 (Розбій) Кримінального кодексу України та вирішується питання обрання міри запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x