Черкащани запропонували 25 проектів на здобуття грантів у сфері культури

Черкащани запропонували 25 проектів на здобуття грантів у сфері культури

До департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради надійшло 25 проектів на здобуття грантів в галузі культури на загальну суму 700 201, 44 грн. Із них 13 недоповнювальних грантів та 12 доповнювальних. Про це «Новій Добі» повідомили у міській раді Черкас.

Найбільше грантів (12) – на видання книг, каталогів та збірок; 3 – на участь у фестивалях, культурних подіях; 10 – на реалізацію різноманітних мистецьких проектів, фестивалів, конкурсів, майстер-класів тощо.

Переможці будуть визначені до 1 квітня 2016 року після засідання експертної ради.

Згідно з міською програмою виділення грантів у галузі культури в м. Черкаси, на 2016 рік заплановано 218,5 тисяч гривень.

Нагадаємо, що документи на виділення грантів приймалися в департаменті освіти та гуманітарної політики до 1 березня.

Призначення грантів здійснюється щорічно за пропозицією експертної ради. Грант можуть отримати громадські некомерційні організації, ініціативні групи або ж окремі особи за такими напрямками: візуальне мистецтво, література, культурно-мистецький захід (фестиваль, конкурс, театральна постановка, майстер-клас, конференція, концерт, літературне читання, виставка, симпозіум тощо). Не розглядалися заявки від політичних, релігійних організацій, установ, закладів міської, обласної комунальної власності, органів державної влади та місцевого самоврядування, а також від комерційних структур.

Черкаси стали першим містом в Україні, яке ініціювало підтримку проектів у галузі культури.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x