Найбільше в області подешевшали яйця

Найбільше в області подешевшали яйця

Головне управління статистики у Черкаській області повідомляє, що індекс споживчих цін у лютому 2016р. до попереднього місяця по Черкаській області становив 99,4%.
На споживчому ринку в лютому ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,9%. Найбільше (на 26,5%) подешевшали яйця. На 3–0,5% знизилися ціни на сало, овочі, м’ясо та м’ясопродукти, фрукти, рис, цукор. Водночас (на 4,2–0,9%) подорожчали продукти переробки зернових, масло, молоко та молочні продукти, макаронні вироби. Ціни на алкогольні напої зросли на 0,9%, на тютюнові вироби – знизилися на 3,4%.
Одяг і взуття стали дешевшими на 2,4%, із них взуття – на 3,9%, одяг – на 1,4%. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ статистики в Черкаській області.

Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива в цілому знизилися на 0,4%, що спричинено зниженням тарифів на гарячу воду та опалення (на 3,4% і 2,5% відповідно). Разом з тим зросла плата за каналізацію та водопостачання (на 2,2% і 2%).
Предмети домашнього вжитку, побутова техніка стали дорожчими на 1%.

У сфері охорони здоров’я ціни підвищилися на 0,8% переважно за рахунок подорожчання фармацевтичної продукції (на 1,2%).
Зниження цін на транспорт у цілому на 0,3% пов’язано зі здешевленням палива та мастил на 1%. Водночас стали дорожчими перевезення залізничним пасажирським транспортом на 2,4% та автомобілі – на 1,3%.
Подорожчання послуг освіти на 8,6% зумовлено зростанням плати за утримання дітей у дошкільних закладах на 33,8%.
Ціни у сфері відпочинку та культури зросли на 2,8% в основному через подорожчання туристичних послуг (на 12,1%).
Послуги ресторанів та готелів зросли в ціні на 0,5%.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x