У Черкасах ліквідували «конвертаційний центр» з обігом 48 мільйонів гривень

У Черкасах ліквідували «конвертаційний центр» з обігом 48 мільйонів гривень

У Черкасах співробітники податкової міліції викрили групу осіб, які займалися конвертацією коштів і фіктивним підприємництвом. Про це повідомив перший заступник начальника Головного управління ДФС у Черкаській області Микола Степанченко. Він розповів, що вказані особи надавали послуги з формування незаконного податкового кредиту з ПДВ та переведення безготівкових коштів у готівку десяткам реально діючим підприємствам Черкаської та Київської областей. Правопорушники створили і використовували 22 підприємства з ознаками фіктивності, частина з яких зареєстрована на підставних осіб. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Для конвертації грошових коштів було відкрито 38 розрахункових рахунків у семи банківських установах. Орієнтовний обіг коштів по банківських рахунках підконтрольних підприємств склав близько 48 мільйонів гривень. За конвертацію коштів у готівку зловмисники отримували від 8 до 12 відсотків винагороди від суми фінансових операцій.

На підставі ухвал суду проведено ряд обшуків за місцями проживання учасників «конвертаційного центру», а також в офісах підприємств та автомобілі організатора.
У результаті проведених заходів вилучено бухгалтерські документи, якими оформлялись фіктивні угоди, комп’ютерну техніку та 2 ноутбуки, 18 печаток фіктивних фірм, кліше з підписами підставних осіб, а також автомобіль «Ауді А4» на транзитних номерах з не автентичними номерними знаками кузова.

З метою забезпечення погашення нанесених державі збитків на банківських рахунках заблоковано 582,5 тисячі гривень. Загалом під час заходів вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму понад 1 мільйон гривень.
Микола Степанченко поінформував, що на даний час слідче управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Черкаській області здійснює досудове розслідування кримінального провадження, зареєстрованого за ст. 27, ст. 205 та ч.3 ст. 212 КК України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x