На Звенигородщині затримали продавця саморобної зброї

На Звенигородщині затримали продавця саморобної зброї

На Звенигородщині під час оперативної закупки правоохоронці затримали чоловіка, який займався незаконним виготовленням та продажем вогнепальної зброї. За незаконний промисел зловмисникові загрожує до семи років позбавлення волі. Про це «Новій Добі» повідомили в ГУ НП в Черкаській області.

До працівників Звенигородського відділу поліції надійшла оперативна інформація про те, що місцевий житель пропонує придбати в нього вогнепальну зброю. Відпрацьовуючи дану інформацію, правоохоронці встановили особу продавця. Ним виявився 31-річний житель одного із сіл району. Зловмисника затримали під час проведення оперативної закупки, коли він продав перероблену кустарним способом пневматичну гвинтівку та 19 патронів до неї. Зброю було вилучено, проведена експертиза підтвердила, що вона є вогнепальною. В ході слідства з’ясувалося, що затриманий вирішив таким чином підзаробити, переробляючи пневматику на вогнепальну зброю.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та статтею 2631 (Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до семи років. Наразі триває слідство та встановлюється причетність затриманого до кримінальних порушень подібного характеру.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x