Сагунівський музей відзначив свій ювілей

Сагунівський музей відзначив свій ювілей

11 березня відсвяткував своє 40-річчя народний музей історії села Сагунівка, який має найбільшу кількість експонатів серед музейних закладів району — 3450. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській РДА.

За час свого існування музей став центром історії села, привабливим місцем для учнів та гостей. Його відвідали туристи більш як із 50 країн світу — це посланці Куби, Польщі, Англії, Франції, Німеччини та багатьох інших країн. В музеї щорічно проводяться заходи до Дня партизанської слави, Дня Перемоги, Дня відзначення голодоморів та політичних репресій, Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та інші. При музеї функціонує картинна галерея художників-любителів Черкаської області, зали музею є базою для вивчення старовинних обрядів і звичаїв. Щорічно, вже багато років поспіль, в День визволення села — 14 грудня в музеї проводиться акція «Подаруй батькові рушник».

На ювілей зібралися односельчани, ветерани, вчителі та учнівська молодь. На відзначення вагомого внеску у розвиток музейної справи району та багаторічну сумлінну працю завідувачу музею Івану Жученку було вручено Подяку від начальника відділу культури і туризму райдержадміністрації Олени Бардінової та ексклюзивний подарунок — збірочку власних творів Івана Панасовича. Тираж цих книжечок склав 100 примірників.

Музичний настрій присутнім дарував ансамбль «Ветеран», що діє при Сагунівському будинку культури.
Захід пройшов у теплій, атмосфері. І ні в кого не виникло сумнівів, що 40 років — це зовсім юний вік для музею, що це лише гарний початок його насиченого і славного життя.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x