Як на призначення субсидії вплине перерахунок вартості послуги з централізованого опалення

У грудні минулого року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про запровадження перерахунку вартості послуги з централізованого опалення залежно від температури зовнішнього повітря», якою були внесені зміни до правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної і гарячої води та водовідведення. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

Як пояснила завідувач інформаційно-консультативного сектору відділу соціальної допомоги департаменту соціальної політики Галина Романенко, нововведення передбачають механізм нарахування споживачам (у яких відсутні індивідуальні або будинкові засоби обліку теплової енергії) щомісячної плати за послуги з централізованого опалення, що враховує відхилення фактичної температури зовнішнього повітря та тривалості опалювального сезону від нормативних показників, які взято до розрахунків тарифів на послуги з централізованого опалення при їх встановленні.

Основними чинниками, які визначатимуть розмір щомісячної плати з централізованого опалення є:

– фактична температура зовнішнього повітря у розрахунковому місяці;
– тривалість опалювального сезону і середньозважена річна витрата теплової енергії протягом опалювального сезону, які враховані у встановлених уповноваженим органом тарифах на послуги з централізованого опалення;
– фактична кількість діб надання послуги у розрахунковому місяці;
– календарна кількість діб у розрахунковому місяці.

При цьому необхідно зазначити, що розрахунковим періодом для оплати послуг є календарний місяць.

Таким чином, розмір плати за послугу з централізованого опалення для споживачів (у яких відсутні будинкові та квартирні прилади обліку теплової енергії) буде різним кожного місяця та залежатиме безпосередньо від температури зовнішнього повітря (чим тепліший місяць, тим менша плата за послугу в розрахунковому місяці і навпаки).

Відповідно до роз’яснень Міністерства соціальної політики України змінами передбачено, що виконавці послуг за підсумками опалювального періоду подають інформацію щодо перерахунків розміру плати за послугу з централізованого опалення структурним підрозділам з питань соціального захисту населення для здійснення перерахунку розміру призначених субсидій.

Тобто перерахунок субсидій буде проводитись після закінчення опалювального періоду та отримання інформації від виконавців послуг.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x