Чигиринщина відзначила день народження

Чигиринщина відзначила день народження

Минулої суботи чигиринці відзначали 93 роки від дня заснування району.
– Жителі Чигиринщини є справжньою цінністю Богданового краю, – наголосив під час урочистостей очільник району Володимир Клименко. – За роки його існування вони чимало пережили, і в часи Громадянської війни, і Другої Світової, потім відроджували регіон із руїн, а зараз активно відбудовують нашу незалежну державу, зокрема й відвойовують її цілісність на Сході.

Володимир Андрійович перелічив десятки визначних особистостей Чигиринщини: аграріїв, медиків, освітян, спортсменів, які зробили свій вклад у розвиток району та країни в цілому. Їм вручили нагороди, грамоти, подарунки. Серед них й один із героїв-АТОвців. Зауважимо, в антитерористичній операції на Сході країни взяли участь понад 400 військових із Чигиринщини, частина з них і нині там. Загалом почесними державними нагородами відзначено більше 120 військовослужбовців. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

– Коли перебуваєш на Чигиринщині: чи то в Медведівці, чи в Топилівцях, Івківцях, відчуваєш дух, який ще з часів Святослава Хороброго будував нашу єдину могутню та сильну націю. А люди – найцінніший скарб, адже споконвіку вони формують історію української нації, – сказав перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. – І те, що Чигирин насправді є історичною, культурною й духовною столицею України, знають не лише в нашій країні, а й далеко за її межами. Сьогодні, як ніколи, наша держава стоїть на визначальному етапі, коли ми або навіки загрузнемо в азіатсько-візантійському болоті, або зрештою повернемось назад у Європу. А для досягнення бажаного позитивного результату маємо працювати спільно: влада, депутатський корпус і громада.
До вітань долучився і голова обласної ради Олександр Вельбівець.

Чигиринщина відзначила день народження

Жителям та гостям Чигиринщини подарували святковий концерт Черкаського академічного заслуженого українського народного хору, а сільські умільці дивували всілякими виробами на столах достатку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x