Сергій Квіт: «Повернення Качали на посаду ректора неможливе»

Сергій Квіт: «Повернення Качали на посаду ректора неможливе»

Поновлення Качали Тамари Миколаївни на посаді ректора Черкаського державного технологічного університету неможливе. Про це повідомив сьогодні міністр освіти і науки Сергій Квіт. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Сергій Квіт зазначив, що міністерство бере активну участь у відстоюванні інтересів університету. Колишня ректор намагається повернутися до університету через суд. Відповідно до напрацювань міністерських юристів, вина Тамари Качали неспростовна, тому її поновлення на посаді очільниці ВУЗу малоймовірне.

– Є факти, які неможливо спростувати. Це іноземні студенти, які за один день складають 10 іспитів і заліків, і ви знаєте, що за всіх них писали дві особи контрольні роботи. І з тим коледжем вашим – це є елементи шахрайства. Є маса таких свідчень, які не можна спростувати. Є факти, коли судові справи передавалися, ніби-то через комп’ютер, тільки одному судді. Айтішники вам скажуть, яка є об’єктивна імовірність такого збігу, – зазначив міністр освіти і науки.

Урядовець вважає, що подібні конфлікти в колективі шкодять роботі університету, який, на його думку, є перспективним:

– Рано чи пізно буде дана оцінка цій діяльності, але поки що все в процесі. Думаю, у вас є колектив, який буде приймати головні рішення, вас підтримує влада. Чим швидше університет візьметься за питання якості своєї роботи, припинить займатися подібними конфліктами, тим буде краще для університету, – резюмував Сергій Квіт.

Зараз триває конкурс на зайняття посади ректора Черкаського державного технологічного університету, оголошений Міністерством освіти і науки України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x