Міністр освіти обіцяє не об’єднувати черкаські університети примусово

Міністр освіти обіцяє не об’єднувати черкаські університети примусово

Черкаський національний та Черкаський державний технологічний університети ніхто не буде об’єднувати примусово. На цьому наголосив очільник Міністерства освіти і науки України Сергій Квіт під час робочої зустрічі з колективом та студентами ЧДТУ. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

За словами міністра, уряд ініціював приєднання технікумів до місцевих університетів, однак у роботу ВУЗів подібних втручань не буде:
– Ми їх (технікуми – авт.) об’єднуємо з хорошими університетами в області. Так відбулося у Львові, у Сумах, у Києві. У вашому випадку два найкрупніших найкращих університети. Тому не можна просто один взяти і приєднати до іншого.

Як повідомив головний освітянин країни, потреба об’єднання університетів все-таки існує, однак це станеться лише тоді, коли заклади будуть до того прагнути:

– У нас є проблема: найкращі вузи знаходяться або в столиці, або в університетських центрах, наприклад, Харкові. Нам треба домогтися того, щоби всі обласні центри мали такі ВУЗи, які були б брендовими. Тому з цією метою було б доцільно створити єдиний заклад. Але від міністерства я такі речі не заохочую. Це ваші питання, – наголосив Сергій Квіт.

Окрім того, міністр заявив, що поновлення Тамари Качали на посаді ректора університету неможливе.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x