На автошляхах проводитимуть новий експеримент

На автошляхах проводитимуть новий експеримент

Йдеться першу спробу впровадження в Україні практики довгострокових контрактів на утримання доріг за кінцевим результатом. Пілотний проект на основі такого контракту поки що запускають на ділянці Стрий-Броди та траси Київ-Чоп зараз. Відмінність його від традиційних полягає в тому, що оплата підрядникам йде за стан дороги, а не за обсяг виконаних робіт. Завдяки новації, з\’являється гарантія якості виконаних робіт. Про це «Новій Добі» повідомили в Службі автомобільних доріг у Черкаській області.

За умовами контракту утримавати ділянку протягом 7 років буде іспанська компанія Elsamex S.A. – переможець відкритого міжнародного тендеру.

При цьому зазначена компанія має не лише виконати капітальний ремонт 2 об’єктів, розташованих на ділянці – обхід м. та Гамаліївської дамби, а й влаштувати додаткове освітлення, облаштувати пункти вагового контролю, встановити метеостанції тощо.

За таких умов у підрядника немає спокуси завищувати обсяги, а є стимул підтримувати дорогу в нормативному стані найбільш ефективним способом. Тому що невідповідність її цьому станом спричинить за собою певні фінансові санкції.

Перші ремонтні роботи розпочнуться вже навесні цього року. В Державному агентстві автомобільних доріг України наголошують, що для України це абсолютно новий досвід, необхідно створити відповідну нормативну та методологічну базу і відпрацювати цей підхід на пілотному проекті. Якщо він виявиться успішним – передбачається, що за два три роки така практика отримає широке застосування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x