В Умані обговорили програму протидії поширенню наркоманії

В Умані обговорили програму протидії поширенню наркоманії

Розв’язання проблем наркоманії вимагає спільних зусиль з боку міської влади, органів правопорядку і громадськості. З метою покращення цієї взаємодії в Умані розробили проект «Цільової міської програми протидії поширенню наркоманії і злочинності, пов’язаної з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів». Про це «Новій Добі» повідомили в Уманському міськвиконкомі.

15 березня під час розширеної наради з питань боротьби з незаконним обігом наркотичних речовин міський голова Олександр Цебрій разом із представниками правоохоронних органів області та міста, керівниками відділів міської ради, громадських організацій та студентського самоврядування предметно обговорили пріоритетні напрями роботи щодо протидії поширенню наркоманії в місті та основні проблеми, які виникають у боротьбі з цим суспільним явищем.

Вирішення проблеми поширення наркоманії серед населення вимагає комплексного підходу – від забезпечення профілактики вживання наркотичних речовин і широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи – до посилення правоохоронної діяльності у боротьбі із наркозлочинністю та встановлення жорсткої відповідальності за розповсюдження наркотиків.

Як зазначив начальник 4-го територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України Роман Панасюк, висловлені зауваження та пропозиції буду враховані у програмі.

Затвердити програму депутати зможуть на найближчій сесії міської ради, яку заплановано на 29 березня.

Довідково. За даними відділу охорони здоров’я міської ради, в Умані на обліку з приводу захворюваності на наркоманію перебуває 250 осіб. Реальний показник захворюваності, за висновками спеціалістів, у 10 разів більший. Супутньою хворобою наркоманії є ВІЛ-інфекція/СНІД, якою в Умані уражені 123 особи, з них більшість хворих на наркоманію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x