У третій міській лікарні провели тактичні тренування рятувальники

У третій міській лікарні провели тактичні тренування рятувальники

Учора пожежно-рятувальні підрозділи Черкаського гарнізону Управління ДСНС взяли участь у тактико-спеціальних навчаннях на базі КЗ «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги». Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Управління ДСНС у Черкаській області.

Традиційно перед початком заходу рятувальники ознайомилися з технічною характеристикою об’єкта. Головний лікар Олександр Федорук, характеризуючи заклад, зробив акцент на специфічних особливостях лікарні, які мають велике значення для спеціалізованих служб екстреного виклику у випадку ліквідації надзвичайної події, – системах енергоживлення, водопостачання, шляхах під‘їзду та евакуації, системи раннього виявлення та сигналізації, забезпеченість приміщень первинними засобами пожежогасіння та вміння ним користуватися обслуговуючим персоналом.

Звісно, рятувальників, для яких першочерговим завданням завжди є порятунок людей, також цікавила кількість персоналу та хворих, що цілодобово перебувають на лікуванні.

Згодом розпочалася практична частина навчань. Відповідно до тактичного задуму від залишеної без нагляду праски в приміщенні сестри-господарки на четвертому поверсі хірургічного відділення № 1 виникла пожежа.

У перші хвилини пожежі велике значення мають дії обслуговуючого персоналу та адміністрації. Саме тому перша частина практичної частини навчань повинна була дати відповідь на вміння їх правильно реагувати на виявлене загорання. Повідомлення про небезпеку до оперативно-координаційного центру Управління, оголошення про «тривогу» по лікарні, дії на місці події та проведення евакуації хворих.

Пожежно-рятувальні підрозділи після прибуття до місця учбової пожежі відпрацювали і проведення розвідки, і встановлення безпечних шляхів евакуації, і постановку техніки на стаціонарні вододжерела.

Окрема увага приділялась навчанню керівної ланки караулів щодо бойового розгортання, вибору тактичних схем бойових дій та дій рятувальників в апаратах на стиснутому повітрі в умовах сильного задимлення «наосліп».

Загалом, у навчаннях взяли участь 90 фахівців Управління ДСНС та Черкаського міськрайонного відділу, а також 6 одиниць спеціальної та пожежної техніки серед яких одна ЧІПБ ім.Героїв Чорнобиля.

Аналізуючи результати навчань, заступник начальника Управління з реагування В’ячеслав Гончар високо оцінив досвід, який вдалось набути під час тренування, водночас він висловив упевненість у тому, що «у випадку реальної надзвичайної ситуації кожна із служб – і адміністрація, і обслуговуючий персонал закладу, і рятувальники зможуть діяти злагоджено, впевнено, та ефективно, щоб оперативно ліквідувати пожежу і не допустити загрози для хворих».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x