Черкаські депутати просять в урядовців виділити субвенцію для пільгового проїзду

Черкаські депутати просять в урядовців виділити субвенцію для пільгового проїзду

Відшукати можливість та спрямувати субвенцію з державного бюджету міському для компенсації витрат за пільговий проїзд громадян. Із таким проханням до Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України звернулися під час сесії, яка відбулася 15 березня, депутати Черкаської міської ради. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Натепер така субвенція взагалі не передбачена державним бюджетом на нинішній рік.

«Соціальна напруга все більше зростає. Станом на сьогодні окремі приватні перевізники у салонах своїх автобусів вже розмістили оголошення про відмову возити деяких пільговиків. Із метою хоча б часткового врегулювання ситуації і збереження пільгового проїзду, окремі місцеві ради вже заявили про готовність якусь частину компенсації надати з місцевого бюджету. Але таке вирішення питання не задовольняє підприємців-перевізників, – йдеться у тексті депутатського звернення. – У ще гіршому становищі опинились підприємства міського електротранспорту комунальної форми власності. Адже доля пільговиків у загальній кількості пасажирів, що перевозяться міським електричним транспортом, є найбільшою і складає від 45 до 80 відсотків. Тому субвенція державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян є основною складовою частиною доходу таких підприємств».

Відтак, міські обранці просять урядовців доповнити статтю видатків/субвенцій із державного бюджету місцевим – на компенсацію витрат за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x