Черкащина взяла курс на заліснення територій

Черкащина взяла курс на заліснення територій

Уже цієї весни в області розпочнуть роботи із заліснення земель, що не використовуються в сільськогосподарському виробництві, восени їх проводитимуть масштабно. Для цього протягом найближчих днів у Головному управлінні Держгеокадастру підготують інформацію в розрізі місцевих рад про наявність таких земель. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні
лісового та мисливського господарства.

Як зазначає перший заступник начальника управління лісового та мисливського господарства області Василь Горда, на Черкащині необхідно висадити 12,6 тис. гектарів лісів для досягнення необхідної лісистості. За попередніми відомостями, придатних для лісорозведення земель понад 16 тис. гектарів, однак цю цифру мають підтвердити в районах.

Джерелом фінансування посадки лісів на вільних землях, за словами Василя Горди, можуть бути кошти екологічного податку та надходження від відшкодування втрат сільськогосподарського виробництва, які нині є на рахунках місцевих бюджетів.

– Золотоніський, Жашківський, Уманський, Тальнівський та Чорнобаївський райони, а також Ватутіне, вже надали інформацію про наявність вільних земель під заліснення. Від інших же ми таких відомостей поки що не отримали, – зауважив Василь Горда. – Нині лісистість Черкащини становить 15,4% при оптимальних 16%. Маємо розуміти, що висадка лісів – це робота на майбутнє.

Він також додав, що зараз лісгоспи Черкащини проводять посадку лісів на зрубах, де ще торік провели необхідну підготовку ґрунту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x