Кам’янчанин створив ОСББ без відома мешканців

Кам’янчанин створив ОСББ без відома мешканців

Лише нещодавно українці загалом, та й жителі Кам’янки зокрема, зраділи від новини, що Верховна Рада України ухвалила закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» (реєстраційний номер 1565), що в свою чергу дозволить розпоряджатися власними коштами та господарювати у своїх багатоквартирних будинках, створюючи об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

У Кам’янці виникла справжня афера – мешканців обдурили, створивши ОСББ у їхньому будинку без їхнього відома. За словами жителів, без їхньої згоди Олександр Монзуль, створив ОСББ «Машинобудівник» та ще й призначив себе головою цього ОСББ.

17 березня цього року відбулася зустріч мешканців будинку, який розташований по вулиці Героїв Майдану з головою ОСББ Олександром Монзулем. На зборах були присутні перший заступник голови райдержадміністрації Богдан Солошенко, міський голова Володимир Тірон, представники структурних підрозділів райдержадміністрації, прокуратури та поліції. Після обрання робочої групи був затверджений порядок денний, а саме про створення ОСББ, про прийняття у члени кооперативу, про комунальні послуги та платежі, звіт про використання коштів та інше.

На всі поставленні питання Олександр Монзуль відповіді не надав, але всі присутні намагалися розібратися у цій складній ситуації. Жителі будинку висловили неабияке обурення, а от Олександр Монзуль стверджував, що його дії більш ніж законні, відмовляючись адекватно та чітко відповідати на поставленні йому запитання.
– Це вже не перша така зустріч з мешканцями будинку. Люди повинні самі створювати ОСББ та обирати голову. Ми повністю підтримуємо мешканців будинків у їхньому прагненні встановити справедливість, – заявив міський голова Володимир Тірон.
Наступне зібрання мешканці кооперативного будинку вирішили провести згодом з вимогою заслухати фінансово-господарський звіт голови ОСББ.

Ірина Скорик

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x