У Шполі дівчата зіграли у міні-футбол

У Шполі дівчата зіграли у міні-футбол

У п’ятницю у м. Шполі Черкаської області стартував триденний Всеукраїнський турнір з міні-футболу серед дівчат та хлопців 2000-2001 рр. н. – Кубок ФК «Жайвір». У турнірі взяли участь7 команд з Черкаської, Івано-Франківської та Полтавської областей. Цей турнір є традиційним і щорічно проводиться у Шполі, пише «Черкаський спорт».

Знаковим цей турнір став через те, що він був дебютним у новому спортивному залі місцевого Будинку культури. Ще нещодавно це місце було у занедбаному стані, лише місяць тому тут завершилася масштабна реконструкція. Двоповерхова спортивна будівля, за словами її власника – підприємця Сергія Мальчика, обійшлася йому майже в мільйон доларів.

«Чесно кажучи, якби ми будували цей комплекс «з нуля», вийшло б дешевше. Так, нам довелося не лише будувати, а й доводити до ладу старе, це завжди важче. Будівництво обійшлося недешево – майже мільйон доларів, але, думаю, це вартує того. На другому поверсі у нас тренажерний зал, який має 1400 одиниць обладнання, а також п’ять кімнат для гостей, а на першому – футбольний зал, який зроблений належним чином. У ньому лише підлога 200 тисяч гривень коштує. Але ми знали, на що йшли. Справа в тому, що у мене в компанії працює більше 200 шполян і ми хотіли організувати їм дозвілля, до того ж тут зможуть проводити свої турніри і діти», – зауважив Сергій Мальчик.
Через великі морози на турнір не змогли приїхати дві команди: «Вікторія» з Конотопу та «Сугатинка» з Могилів-Подільського. Ці дівочі команди на турнірі замінили хлопці з лебединського «ЛНЗ» та вихованці місцевої ДЮСШ. Цікаво, що у матчі першого ігрового дня дівчата з «Жайвіра» у важкій боротьбі обіграли юнаків з «ДЮСШ» – 6:5. За словами головного тренера «Жайвіра», головне тут навіть не перемога, а можливість мати ігрову практику проти сильних суперників.

Віталій Гончаренко – головний тренер ФК «Жайвір»: «Ми кожного року організовуємо цей турнір і пишаємося тим, що він є традиційним. Цього разу ми проводимо змагання у прекрасних умовах. Правда, навіть наша команда ще не встигла пристосуватися до нового залу. Тому всі перебувають у рівних умовах. Вважаю, що головним на цьому турнірі є ігрова практика».

До слова, «Жайвір» – одна з трьох черкаських команд, які цьогоріч пробилися у фінальну частину чемпіонату України з міні-футболу. Цю путівку шполянські дівчата нещодавно здобули на відбірковому турнірі в Умані. Окрім «Жайвору», у фінальній частині чемпіонату України виступатиме уманська «Ятрань-Базис» та «Тальне».

На відкритті турніру було чимало поважлих гостей, зокрема і голова асоціації футзалу Черкаської області Юрій Гончаров.
«Дівочий футбол на Черкащині доволі активно розвивається дуже активно. Зайвим підтвердженням цього є широке представництво низки наших команд у фінальних частинах чемпіонату України. Окрім того за короткий час наш регіон прийняв цілий ряд Всеукраїнськиї турнірів. Спочатку це була Умань, зараз Шпола, незабаром і в Черкасах відбудеться машотабний турнір – чемпіонат України, правда серед хлопців. Вважаю це непогана динаміка», – зауважив Гончаров.

 У Шполі дівчата зіграли у міні-футбол
 У Шполі дівчата зіграли у міні-футбол
 У Шполі дівчата зіграли у міні-футбол
 У Шполі дівчата зіграли у міні-футбол

Результати першого дня змагань:
«Лідер» (Кобеляки) – «ДЮСШ» (Надвірна) 8:4
«Жайвір» (Шпола) – «Ніка» (Шпола) 2:2
«Освіта» (Городенка) – «ДЮСШ» (Надвірна) 3:4
«Ніка» (Шпола) – «ЛНЗ» (Лебедин) 3:8
«Жайвір» (Шпола) – «ДЮСШ» (Шпола) 6:5

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x