У Канівському лісгоспі триває лісокультурна кампанія

У Канівському лісгоспі триває лісокультурна кампанія

Із початку березня та із встановленням сприятливих погодних умов канівські лісівники, як і щороку навесні, розпочали лісокультурну кампанію. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

– Цього року нашим лісівникам доведеться добре попрацювати над тим, аби шуміли-буяли зеленими шатами ліси, – говорить директор ДП «Канівське лісове господарство» Едуард Симоненко. За його словами, площі лісовідновлення на території лісгоспу складуть 93 гектари.
Не менший шмат роботи чекає лісівників і на доповненні лісових культур. За словами керівника підприємства, загалом мають доповнити 204 га площ.

– Найбільше садитимемо сіянців сосни звичайної. Їх заплановано посадити майже 700 тисяч. Уже найближчими роками зазеленіють і дубові гаї, адже до посадки цьогоріч заплановано 76 тисяч сіянців дуба звичайного та 81 тисячу – дуба червоного. Також плануємо посадити 8 тисяч сіянців горіха чорного та 4 тисячі сіянців липи. Весь посадковий матеріал вирощений нашими лісівниками у лісорозсадниках та коробах, – розповідає Едуард Володимирович.

– Загалом лісокультурну кампанію у нашому лісгоспі плануємо завершити до середини квітня, – зауважує інженер лісових культур І категорії Канівського лісгоспу Інна Жила. – Для того, аби сіянці максимально приживалися та якомога швидше розвивалися, підприємство закупило близько 1200 літрів універсального гелю-абсорбенту «Максимарин» в сукупності із інсектицидом від комах-шкідників «Актара». Їх універсальні властивості дозволяють накопичувати та утримувати у прикореневій зоні рослин вологу й поживні речовини, а також захищати їх від шкідників. Цієї весни також плануємо висіяти у розсадниках, площею понад півгектара, насіння сосни звичайної, дуба червоного та звичайного, аби й наступної весни мати власний посадматеріал.

– Найближчим часом плануємо проведення традиційної щорічної акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» у Софіївському лісництві, – додає директор Е.Симоненко. – До участі в ній запрошуємо долучитися не лише всіх працівників нашого лісгоспу, а й вихованців Софіївського шкільного лісництва, представників держустанов, закладів освіти, підприємств та організацій, а також усіх охочих, адже такі заходи є прекрасною нагодою залишити після себе зелений рукотворний і водночас живий слід на землі, а також вкотре нагадати про те, що ліс – це багатство країни і чудовий подарунок нашим дітям-онукам.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x