17 фактів продажу рідкісних первоцвітів зафіксували правоохоронці Черкащини

Операція триматиме до початку травня. Її мета – збереження рідкісних видів рослин, що внесені до Червоної книги України, та припинення торгівлі ними на території області.Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

З метою попередження та припинення правопорушень, пов’язаних з незаконним збиранням, перевезенням та реалізацією рідкісних рослин співробітники підрозділів превентивної діяльності ГУНП в Черкаській області проводять профілактично-роз’яснювальну роботу серед населення.

На даний час працівниками поліції області задокументовано 17 адміністративних правопорушень, пов’язаних з незаконною торгівлею рідкісними рослинами. У правопорушників вилучено 46 букетів рослин.

Варто нагадати, що відповідно до вимог статті 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України, тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого, на посадових осіб – від тридцяти до п\’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x