Камʼянські лісівники уже засадили 60 % запланованих площ

Камʼянські лісівники уже засадили 60 % запланованих площ

Як ніколи рано розпочав посадку цього року Кам’янський лісгосп. Завдяки сприятливій погоді лісівники вже посадили понад 60% запланованих площ. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

– Ми намагаємося заліснювати ділянки головного користування у максимально стислі терміни. Як тільки прибрали заготовлену деревину і порубкові залишки, відразу створюємо там нові культури, – відзначив головний лісничий ДП «Кам’янське лісове господарство» Василь Борота.

Усього під час лісокультурної кампанії–2016 кам’янські лісівники планують провести лісовідновлення на площі 92 га. Це будуть переважно дубові насадження. Посадковий матеріал лісгосп вирощує самостійно. Цього року лісівники підготували 520 тисяч сіянців. Частину з них навіть реалізували іншим лісгоспам.

Навесні Кам’янський лісгосп планує провести лісовідновлення не лише посадкою сіянців, а й посівом жолудів. Таким способом буде створено 25 га насаджень. «Посів значно скорочує витрати і дає змогу механізувати посадку. Втім, тут є свої ризики: можуть лісові звірі поз’їдати висіяне насіння. Однак ми все-таки близько 25 га віддалених від основного місця зосередження тварин засіємо жолудем», – розповів директор лісгоспу Віталій Верес.

Останніми роками Комсомольське лісництво широко практикує посадку горіха чорного. І цей приклад наслідують й інші лісництва. Горіх чорний за цінністю деревини не поступається дубу, однак росте значно швидше. І місцеві ґрунти дуже підходять для цієї культури.
У рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» лісівники планують залучити до посадкової кампанії місцевих школярів. Вони щиро радіють нагоді долучитися до великої справи творення лісів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x