Щоб бути здоровим, крути педалі

Щоб бути здоровим, крути педалі

Велосипед – звичний для багатьох транспорт. Доступний за ціною, екологічний та зручний, щоб пересуватися на незначні відстані. Окрім того, що двоколісний практичний, він ще й дуже корисний для здоров’я кожного – від старого до малого. Перелічувати причини, чому варто їздити на велосипеді, можна дуже довго. Отже, поїздка на ровері…
Поліпшує сон. Поїздка на велосипеді зранку відмінно допомагає швидше прокинутися. Регулярні велопрогулянках виводять з організму стресовий гормон кортизол, який заважає вам заснути. Таким чином, це допоможе нам позбутися безсоння.
Активізує травлення. Їзда на велосипеді покращує обмін речовин. Завдяки цьому підвищується апетит і поліпшується травлення. Пам’ятаєте, як хочеться їсти після велосипедної прогулянки?
Підвищує витривалість. Завдяки регулярним поїздкам на велосипеді підвищується загальна витривалість організму, ми почуваємося бадьоріше, легше переносимо навантаження.

Додає краси
Зниження ваги. Під час велосипедної поїздки спалюється велика кількість калорій, зменшуються небажані відкладення в області стегон. При цьому організм спалює жир не тільки під час поїздки, але і протягом декількох годин після. При цьому ті, хто їздить швидко, але на короткі дистанції, спалюють у кілька разів більше жиру, ніж ті, хто їздять довго, але повільніше.
Поліпшення стану шкіри. Регулярна їзда на велосипеді допомагає уповільнити старіння шкіри. Відбувається це тому, що пришвидшення циркуляції крові стимулює доставку кисеню і поживних речовин до клітин. Велопрогулянки також створюють ідеальні умови для формування колагену, який у свою чергу допомагає зменшити виникнення зморшок.
Підвищення м’язового тонусу. Регулярні поїздки на велосипеді допомагають тренувати м’язи ніг, грудей, спини, рук.

Забезпечує спокій
Зниження стресу. Поїздки на велосипеді – найбільш простий і швидкий спосіб ­отримати дозу гормонів щастя. Монотонні рухи, розмірене дихання – все це автоматично приводить у порядок думки і почуття.
Зміцнення нервової ­системи. Велосипедні прогулянки благотворно впливають на загальний емоційний стан, сприяють зміцненню нервової системи. Велосипед – найкращий спосіб «випустити пару» після робочого дня.
Поліпшення розумових здібностей. Їзда на велосипеді збільшує притік крові й кисню до мозку, що сприяє створенню його нових клітин, покращенню пам’яті.

Зміцнює здоров’я
Зміцнення серцево-­судинної системи. Кардіонавантаження, яке забезпечує катання на велосипеді, зміцнює серцевий м’яз, підвищує тонус судин, знижує рівень холестерину.
Збагачення клітин киснем. Під час катання на велосипеді кров інтенсивно збагачується киснем, який разом з іншими поживними речовинами надходить до всіх органів вашого організму. Завдяки цьому поліпшується кровопостачання в органах малого тазу, що особливо важливо для профілактики аденоми у чоловіків.
Поліпшення кровообігу. Звична частота серцевих скорочень у здорової людини – 65-70 ударів на хвилину. У людей же, які регулярно катаються на велосипеді, ця частота знижується на 8-10 – серце переходить на більш розумний режим роботи, завдяки чому бережеться «ресурс» серця, що запобігає його передчасному старінню.
Попередження варикозу. Людям, які мають генетичну схильність до варикозного розширення вен, дуже корисно крутити педалі. У момент здійснення обертальних рухів ногами кров починає активно циркулювати по кровоносних судинах, ніде не застоюючись. До того ж велопрогулянки зовсім не шкодять суглобам.
Активізація роботи легенів. При активнішій вентиляції легені швидше звільняються від токсичних речовин. При цьому, звичайно, варто намагатися прокладати свій маршрут ближче до природи і подалі від жвавих доріг.
Покращення зору. Де б не пролягав маршрут: лісовими стежками або тротуарами, велосипедисту доводиться пильно стежити за дорогою. Погляд постійно фокусується і переключається з предмета на предмет. Таке тренування очних м’язів знижує ризик виникнення короткозорості і загострює зір.
Зміцнення імунітету. Той, хто регулярно проводить свій вільний час, катаючись на велосипеді, істотно підвищує здатність організму опиратися інфекціям.
Розвиток вестибулярного апарату. Поїздки на велосипеді відмінно тренують вестибулярний апарат і координацію рухів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x