Перелаштовуємо свій «біологічний годинник»

Перелаштовуємо свій «біологічний годинник»

У ніч на 27 березня Україна перейде на літній час. Усі часові показники в країні збільшать на годину. Але перелаштувати людський організм дещо складніше, ніж механізм годинника. Тож як «переключитися» на літній час комфортно?
З новим часом нам доведеться на годину раніше прокидатися. Тому звикайте і лягати трохи раніше, щоб виспатися. Добре, що зміна часових показників відбувається у ніч на неділю, тому, попри коротшу на одну годину ніч, маємо нагоду «доспати» своє і не вставати рано, щоб іти на роботу чи вести дитину в дитсадок. На жаль, тих, хто працює у вихідні, це благо оминуло.

Повна адаптація до літнього часу в кожної людини відбувається по-різному. Одним достатньо двох днів, інші звикатимуть до нового режиму дня кілька тижнів. Є декілька порад, які допоможуть перелаштувати наш «біологічний годинник»:

– звикайте лягати спати якомога раніше: навіть якщо не вдається заснути, то хоч трохи заспокоїтесь (ідеально – лягати після сутінків і вставати зі сходом сонця);
– за 2-3 дні до переводу стрілок постарайтеся прокидатися трохи раніше, ставте будильник на 15 хвилин раніше, потім на півгодини;
– після підйому відкрийте штори – сонячне світло одразу ж вас розбудить;
– вставши з ліжка, варто трохи розім’ятись, ще краще – зробити зарядку, ввімкнувши бадьору музику;
– якщо ви боїтеся в понеділок уранці запізнитися на роботу чи навчання, приготуйте ще звечора необхідний одяг, зберіть сумку, подбайте про сніданок.

Особливо складно звикнути до нового режиму дітям. Тому, щоб уникнути ранкових дитячих сліз та істерик, зробіть ранок чада максимально спокійним. За 15-20 хвилин до підйому розсуньте штори, ввімкніть мультик чи спокійну приємну музику. Для повного комфорту легко помасажуйте мочку лівого вушка маляти, поки дитина в ліжку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x