Економіст-кібернетик виготовляє ексклюзивні речі зі шкіри

Економіст-кібернетик виготовляє ексклюзивні речі зі шкіри

Віктор Кондратенко вже кілька років поспіль виготовляє різноманітні вироби зі шкіри: ремінці для наручних годинників, ремні, гаманці, обкладинки для документів та інше. Розповідає, що спеціально цьому ремеслу не навчався, все почалося з виготовлення ремінця для дідового годинника та роботи у сфері послуг. Узагалі пан Віктор має три спеціальності: соціальний педагог, економіст-кібернетик, практичний психолог, хоча за жодною з них ні дня не працював. Певний час займався фотопослугами й очолював мережу фотомагазинів у місті та областях. Власне, це й привело до захоплення виробами зі шкіри, адже однією з перших робіт стала обкладинка для фотоальбому.

– Це було бажання зробити щось індивідуальне у шкіряній обкладинці з тисненням у техніці «ручне гравіювання шкіри». Я знайшов гарний палітурний матеріал, який ідеально підходить за своїми якостями. Це й був старт, – розповідає Віктор.
Крім цього, ще раніше майстер почав колекціонувати старовинні годинники, під які не підходили стандартні ремінці.

– Мені від мого діда залишився годинник, який він носив ще під час війни, – говорить Віктор Кондратенко. – У цього годинника специфічне кріплення, і не кожен ремінець туди підходить. З того часу я почав займатися виробами зі шкіри й ремінець виготовив сам.
Матеріали для виробів зі шкіри майстер замовляє в основному в Італії та США. Найбільше подобається Вікторові виготовляти речі зі шкіри рослинного дублення у техніці «ручне гравіювання шкіри», але в майстерні можна побачити вироби зі шкіри ската, змії, крокодила.
– Я використовую найкращі доступні мені матеріали, і старовинну, перевірену часом техніку ручного шиття і тиснення шкіри. Приємно усвідомлювати, що мої вироби мають свої особливості, функціональність і виділяються з безлічі серійних речей машинного виробництва, які ви бачите сьогодні всюди, – зазначає Віктор.

Майстер спеціально не виготоляє шаблонних виробів. Йому подобатися створювати унікальний продукт разом із майбутнім його володарем.
– Коли до мене приходить майбутній власник, бажаючи замовити якусь річ, мене більше цікавить, як він її буде використовувати, носити, яке її буде призначення. Коли це розумію, пропоную своє бачення конструкції й матеріалу, – зазначає Віктор Кондратенко. – Яскравим прикладом є виріб KAVABOX для мого друга-черкащанина Вадима Грановського (чемпіона Великобританії з заварювання кави у джезві). Для змагань йому потрібен був нессесер (спеціальний контейнер для кавових інструментів – прим. авт.), у якому він би тримав усе необхідне й який би підходив під кавову тематику. Оскільки каву він заварює на піску, в турці ручної роботи, тому й нессесер йому потрібний був відповідний. Тож проект ми виношували, розробляли разом. Нессесер був виготовлений зі шкіри бика, яка мала свої особливості й була схожа на кавові зерна.

У планах Віктора зробити портфель із тисненням, але річ це специфічна, яку не кожен буде носити. Тому ідею майстер виношує і чекає справжнього поціновувача ручної роботи.

Олеся Зінченко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x