Нові назви уманських вулиць внесено до реєстру

Нові назви уманських вулиць внесено до реєстру

22 березня відбулося засідання комісії з питань збереження історичної спадщини, найменування, перейменування вулиць, провулків, площ, проспектів, парків, скверів та встановлення пам\’ятних знаків в місті Умані.
Голова комісії, секретар Уманської міської ради Людмила Кирилюк повідомила, що з Черкаської філії державного підприємства «Національні інформаційні системи»Міністерства юстиції України прийшло офіційне підтвердження про внесення перейменованих вулиць, провулків м. Умані до словника вулиць населених пунктів Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
Члени комісії розглянули питання встановлення меморіальної дошки Олексію Курмашеву по вул. Комарова, 12, а також звернення жителів міста щодо перейменування деяких вулиць. «Нова Доба» про це дізналася в Уманській міській раді.

Людмила Кирилюк підкреслила, що 103 вулиці і провулки, а також 2 площі міста були перейменовані на виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Тепер процедура перейменування вулиць здійснюватиметься відповідно до Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x