На понад 80% зросла зарплата в працівників Черкаської ОДА

На понад 80% зросла зарплата в працівників Черкаської ОДА

Тепер середньомісячний заробіток тут становить близько 5 тис грн. Про це на прес-конференції розповів очільник області Юрій Ткаченко. Ще торік в адміністрації взялись оптимізувати її структуру. У результаті тут скоротили штат майже вполовину. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

– Це і дозволило нам створити фінансову мотивацію для працівників, – пояснює голова Черкаської ОДА. – Раніше ми мали середню зарплату по ОДА на рівні 2700 грн. Але молоді спеціалісти подекуди отримували взагалі мінімальну. Зрозуміло, що в немотивованого чиновника найбільша спокуса до корупції. Тому ми й провели в ОДА внутрішню реформу. Фактично серед перших в Україні. Ми для себе визначили позиції, де найбільший ризик корупційних діянь. І тепер крок за кроком реалізуємо проекти, аби їх унеможливити. Серед інших методів боротьби – мінімізувати спілкування чиновників із громадянами. Задля цього реформуємо ЦНАПи. Їх в області маємо 26. Невдовзі у Смілі відкриємо перший міськрайонний центр, який має стати прикладом для решти.

Нагадаємо, ще торік у серпні на засіданні Кабміну Юрій Ткаченко запропонував на 50% скоротити працівників ОДА. І при цьому лишити нинішній фонд заробітної плати – задля мотивації інших. Прем’єр-міністр підтримав цю пропозицію обласного керманича. Таку оптимізацію Арсеній Яценюк запропонував провести в усіх адміністраціях по Україні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x