В області для учасників АТО зарезервували понад 2,3 тисячі гектарів землі

В області для учасників АТО зарезервували понад 2,3 тисячі гектарів землі

На території Черкащини землевпорядники зарезервували для учасників антитерористичної операції 262 масиви загальною площею 2 331,17 га. Найбільше такої землі в Городищенському (351 га), Корсунь-Шевченківському (267 га), Лисянському (232 га), й Маньківському (216 га) районах. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ Держгеокадастру в Черкаській області.

Зарезервовані на Черкащині землі можуть бути використані для різних потреб. Із загальної кількості найбільше землі – 215 масивів загальною площею 2,1 тис га – призначено для ведення особистого селянського господарства. Для садівництва в запасі для АТОвців є 12 земельних масивів загальною площею 104 га. Ще 86,6 га можуть надати для будівництва житлових будинків і господарських споруд.
Працівники територіальних органів Держгеокадастру у Черкаській області продовжують роботу з моніторингу земель, співпрацюють із органами місцевого самоврядування та райдержадміністраціями, щоб відшукати якомога більше ділянок для учасників АТО.

Військовослужбовці, які вирішили отримати землю, можуть ознайомитися з інформацією про вільні ділянки в графічному атласі на офіційному веб-сайті Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області. Матеріали про землі розміщені у відкритому доступі.

Довідка:
Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється в порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.
На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО й членам сімей загиблих воїнів, що бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x