У Черкасах попрощалися з Олександром Маламужем

У Черкасах попрощалися з Олександром Маламужем

У пам\’ять про загиблого в зоні АТО Олександра Маламужа та інших побратимів, які поклали своє життя за незалежність України, 25 березня 2016 року у Черкасах оголошено траур. Цього дня на Соборній площі обласного центру відбулася церемонія прощання із загиблим Героєм. Сотні земляків прийшли провести в останню путь мужнього захисника, воїна, патріота. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі обласної ради.

Олександр народився 18 липня 1985 року в Черкасах. Служив у 2-му батальйоні спеціального призначення Національної гвардії України «Донбас». Як інформують на сайті «Книга пам’яті», ранком 29 серпня 2014 року під час виходу з Іловайського котла, по дорозі з с. Многопілля при в’їзді до с. Червоносільське Донецької області, по автомобілю, в якому знаходився боєць, вистрілив російський танк. Олександр загинув разом із сімома побратимами. Тимчасово був похований на Краснопільському цвинтарі м. Дніпропетровськ як невпізнаний герой. Згодом тіло ідентифікували за тестами ДНК.

На початку урочистої жалоби архієрей Української православної церкви Київського патріархату митрополит Черкаський та Чигиринський Іоа́н провів поминальний молебень.

Від керівництва області співчуття і скорботу висловив голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко та вручив батькові В’ячеславу нагороду сина – відзнаку «За заслуги перед Черкащиною» (посмертно).

Похоронили Олександра Маламужа на Алеї Слави учасників АТО на кладовищі №4.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x