Черкаські журналісти звернулись до міліції

Черкаські журналісти звернулись до міліції

Черкаська обласна організація Національної спілки журналістів ініціювала звернення представників регіональних ЗМІ до правоохоронних органів з вимогою припинити насильство по відношенню до колег та покарати винних у цих інцидентах. Про це «Нову Добу» проінформувала Черкаська обласна організація Національної спілки журналістів.

Свої підписи під зверненням поставили 78 працівників ЗМІ серед яких ОДТРК «Рось», ТРК «Вікка», газети «Вечірні Черкаси», «Черкаський край», «Акцент», «Нова Молодь Черкащини», інформаційне агентство «Прочерк», власкори національних медіа та ін.

Із журналістами, які принесли заяву, зустрівся начальник управління громадської безпеки УМВС України в Черкаській області Володимир Іващенко. Відповідальний секретар обласної організації НСЖУ Василь Трохименко озвучив позицію Спілки, яка обурена насильством щодо колег та відсутністю реакції з боку керівництва обласної міліції. На зустрічі були також ті журналісти, які зазнали побиття від «беркутівців», зокрема, Станіслав Кухарчук («Інтер»), Сергій Єфімов («ВІККА»). Вони розповіли подробиці інцидентів.

– Журналісти звернули увагу, що захисні жилети «Преса» стали не елементом захисту, а мішенню для «беркутівців», – зазначив Василь Трохименко.

Володимир Іващенко запевнив, що буде проведено належне розслідування цих випадків, а винні будуть покарані. Утім, черкаські журналісти до запевнень міліції ставляться досить скептично.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x