У Черкасах відбувся обласний студентський форум

У Черкасах відбувся обласний студентський форум

26-27 березня за організаційної підтримки Управління у справах сім’ї, молоді та спорту відбувся Перший обласний студентський форум. Про це «Новій Добі» повідомили в Управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА.

Офіційне відкриття заходу відбулося у Черкаському державному технологічному університеті. Присутні провели діалог із владою за участі начальника управління освіти і науки Черкаської ОДА, заступника дирeктора дeпартамeнту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Ігоря Волошина та представника відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України Даниїла Майорова та лідерів студентського самоврядування з сімнадцяти ВНЗ області.

Начальник управління Максим Зеленський завітав на другий день форуму на базу ГТК «Світанок» і розповів про можливості фінансової підтримки молодіжних ініціатив.

Для довідки: на відкритті був представлений Моніторинг стану ОСС ВНЗ Черкаської області, який був напрацьований ініціативною групою «ОСС in Action». Активістами було встановлено наступне: лише 8 із 30 ВНЗ дають відповіді на інформаційні запити; 15 з 23 ОСС в досліджених ВНЗ має власне приміщення та лише 13 з них забезпечені необхідною оргтехнікою (ПК, принтер, доступ до мережі Інтернет, телефоном тощо);

Лише в 11 ВНЗ з 23 досліджених до складу колегіальних органів управління університетом входять представники студентства;

У 19 з 23 досліджених ВНЗ із органами студентського самоврядування погоджуються питання стосовно відрахування, поновлення, переведення, поселення студентів, призначення стипендій та ін. та лише в одному ВНЗ з 30 (в ЧДТУ) є централізоване фінансування з бюджету університету.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x