Часто бігаєте в туалет?

Часто бігаєте в туалет?

Часті позиви в туалет «по маленькому», прискорене сечовипускання, або навіть нетримання – такі симптоми свідчать про синдром гіперактивного сечового міхура (ГСМ). Це досить неприємний розлад сечовивідної системи, з яким, за умови належної турботи про своє здоров’я, можна успішно боротися. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Синдром гіперактивного сечового міхура іноді є самостійним захворюванням, однак нерідкі випадки, коли прискорене сечовипускання спричинене неврологічними, ендокринними та іншими розладами. У таких ситуаціях слід у першу чергу боротися із первинним захворюванням.

У випадку, якщо бажання відвідати туалет виникає більше 8 разів на день і більше 1 разу за ніч, варто обов’язково звернутися до лікаря. Чим раніше розпочнеться лікування синдрому, тим швидше вас перестане турбувати гіперактивний сечовий міхур.
Прискорене сечовипускання у жінок часто виникає зрілому віці. З настанням клімаксу відбувається глобальна перебудова організму. Причини прискореного сечовипускання можуть бути різними: від нестачі вітамінів і мінералів до нервових розладів. У такому разі слід звернутися до лікаря, який призначить ефективне лікування. Часте сечовипускання перестануть турбувати пацієнтку вже через кілька тижнів після початку терапії.
Причина виникнення такого синдрому в чоловіків – розлад сечостатевої системи. Особливо часто прискорені позиви спостерігаються за наявності захворювань передміхурової залози: збільшена простата тисне на стінки сечового міхура. Такий синдром треба лікувати в комплексі з початковою причиною прискорених і хворобливих походів у туалет. Дієві препарати може призначити лікар.

Прискорене сечовипускання в дітей зустрічається теж досить часто. Це обумовлено особливістю будови сечового міхура і гіперактивною роботою нирок у ранньому віці. Однак, якщо дитина досягла трирічного віку і не навчилася контролювати себе, варто звернутися до лікаря. Для таких випадків існують спецпрепарати, розраховані на маленьких пацієнтів.

Існує також категорія продуктів харчування, яких слід уникати людям із ГСМ. Так, будь-який алкоголь сприяє зневодненню організму шляхом збільшення сечоутворення.
Кава, чай, енергетичні та солодкі напої, шоколад стимулюють сечовий міхур, тому надмірне їх вживання може спричинити незручності.
Цитрусові фрукти і соки містять багато кислот, які подразнюють сечовий міхур. Такими властивостями володіють також томати, яблука, виноград і цибуля.
Газовані напої, особливо з підсолоджувачами, – також протипоказаний продукт для людей із синдромом гіперактивного сечового міхура.

Гостра їжа. Страви з великою кількістю гірчиці, перцю, хрону, оцту чинять подразнюючий вплив на стінки сечового міхура. Подібні властивості мають консерванти й ароматизатори на зразок глутамату натрію та бензилового спирту.
Чорнослив корисний від закрепів, але шкідливий для людей, які борються з синдромом ГСМ.
Узагалі, щоб позбутися залежності від туалету, слід звернутися до уролога. А дієтолог допоможе організувати раціон таким чином, щоб оптимізувати роботу сечовивідної системи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Юля

Доброго вечора часто походи в туалет і самопочуття не дуже

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x