Цибуля – від усяких недуг

Цибуля – від усяких недуг

Цибуля ріпчаста – загальновідома господарська рослина. Вона володіє бактерицидними і антисептичними властивостями, бореться з вірусами і накопичує в собі цілющу енергію землі. Цибуля покращує апетит, підвищує статеву активність у чоловіків, корисна від гіпертонії, атеросклерозу. Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Цибуля при розтягненні зв’язок. Очистити головку цибулі, дрібно нарізати, додати трохи цукру, добре розмішати. Нанести товстий шар цієї суміші на серветку, накласти на хворе місце і перев’язати. Міняти раз на добу.
При застуді, кашлі (при хворобах шлунка з підвищеною кислотністю, серця та печінки не приймати) змішати порівну свіжий сік цибулі з медом і приймати таку суміш по 1 ст. ложці 3-4 рази в день.

Від атеросклерозу. Сік із синьої цибулі змішати з медом у співвідношенні 1:1. Вживати тричі на день по 2 ст. л. протягом 20-30 днів.
Проти бронхіту. Цибулевий сік змішати з медом (1:1), вживати по 1 ч. л. 3-4 рази на день.
Щоб рана швидше загоїлася, ввечері натріть три цибулини, отриману кашку накладіть на травмоване місце. Забинтувати.

Проти маститу. Печену цибулю розріжте навпіл і закріпіть, утепливши, на уражене місце. Міняйте кожні 6 годин. На ніч зробіть компрес із тертої печеної цибулі.
Лікуємо синці. Подрібнити одну цибулину, змішати з 1 ст. л. розтертого в порошок сухого листка подорожника, додати стільки ж меду й змішати, підігріваючи на киплячій водяній бані. Застосовувати у вигляді компресів. Тримати 2 години. Прикладати компреси тричі на день.
Від мігрені корисні компреси з сирої цибулі на лоб. Або прикладіть скибки цибулі до скронь і полежте так 15 хвилин.

Проти мозолів. Вимочити лушпиння в оцті протягом щонайменше двох тижнів. Накласти на мозоль шар лушпиння завтовшки 1-2 см і зав’язати на всю ніч. Повторити кілька разів.
Від фурункулів. Запечіть зелену цибулю в духовці, додайте по 1 ст. л. меду та борошна. Перемішайте, отриману мазь нанесіть на нарив.

Від кісткових шпор. Розрізати навпіл головку ріпчастої цибулі, на кожну половинку крапнути трохи дьогтю. Половинки прикласти до хворого місця.
Якщо ж вас мучать ячмені, нариви, прищі, спечіть у духовці цибулину, розріжте навпіл і в гарячому вигляді прикладайте половинки до запалених областей або накладіть на них повязку.
Із цибулі й меду можна приготувати чудову маску для обличчя. Приготуйте цибульну кашку, натерши цибулю, додайте в неї таку ж кількість меду і накладіть на обличчя. Така маска освіжить колір обличчя і попередить передчасне утворення зморшок.
Застереження. Цибуля протипоказана при виразкових хворобах, панкреатитах і нефритах.
Щоби позбутися запаху цибулі, пожуйте кавові зерна чи сухі листочки зеленого чаю, корінь або зелень петрушки, цитрусову цедру.

Реклама

5 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x