На Корсунщині дві школи закриють, п’ять залишаться без старших класів

На Корсунщині дві школи закриють, п’ять залишаться без старших класів

Рішення про оптимізацію мережі навчальних закладів прийняла 30 березня ц.р. сесія районної ради. З 27 липня буде закрита школа у Виграєві, оскільки там навчається тільки 6 дітей у початковій ланці. Їх, як і решту учнів, будуть довозити шкільним автобусом до сусідньої Моринської школи першого-третього ступенів.
Історія Виграївської школи налічує понад 100 років, приміщення добротне і розташоване у мальовничому місці на узліссі. Надійшла пропозиція від Всеукраїнської екологічної ліги взяти його в оренду та влаштувати тут екологічний табір для школярів. Таким чином не залишаться без роботи місцеві вчителі.

Дійшло й до закриття Комарівської школи, де зараз навчається 13 дітей, а затрати на утримання типового капітального приміщення занадто великі. Відділ освіти пропонував закрити й Кіровську школу, однак депутати підтримали пропозицію президії районної ради залишити в цьому селі початкову ланку освіти, так само як зберегти без реорганізації школи у Сухинах та Драбівці (тут у 10 та 11 класах лише по 3 учні). Ще п’ять загальноосвітніх шкіл понижено у ступені (простіше кажучи, залишаться дошкільна ланка та 1-9 класи).

Депутати приймали рішення про реорганізацію навчальних закладів виходячи з економічної доцільності та гарантій відділу освіти щодо безпроблемного підвезення дітей до інших шкіл шкільними автобусами.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x