Для діток, які лікуються в обласному тубдиспансері, влаштували свято

Пікнік, міні-спортивний майданчик та веселі забави з аніматорами подарували діткам, які перебувають у Черкаському протитуберкульозному диспансері. Деякі з них тут лікуються понад півроку. Зараз у відділенні перебувають 23 дітей. Для того, щоб у лікування внести хоч трішки радісних моментів, для дітей влаштували справжнісіньке свято. Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

– Завдяки бійцю батальйону «Айдар» Богданові Гаркуші та дівчатам з ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» у нас стали проводиться такі заходи, – розповідає завідувачка відділення дитячого туберкульозу обласного диспансеру Світлана Євтєєва. – Діти тут знаходяться дуже довго, мінімум – це два місяці, деякі й по вісім, то для них це справжнє свято.
На міні-спортивному майданчику, який подарували пацієнтам, дітки зможуть гратися, коли на вулиці буде холодно чи йтиме дощ.
Крім дитячого свята, волонтери постійно надають допомогу: закупили нові меблі у відділення, для покращення настрою дітей розмалювали стіни в палатах казковими героями, зараз планується проводитися ремонт.

До слова, на останній сесії з обласного бюджету виділили півмільйона гривень на ремонт дитячого відділення.
У свою чергу, голова ОДА Юрій Ткаченко подякував волонтерам, які опікуються цими дітками й допомагають їм.
– Зараз стоїть питання про наповнення книжкового фонду, створення відповідного класу для навчання і ремонт сантехніки у відділенні. Також ми плануємо за рахунок програми регіонального розвитку придбати у 13 районах флюрографи, – говорить очільник області.

Завдяки сприятливій погоді запланований пікнік удався: смачні смажені сосиски на барбекю та ігри на свіжому повітрі.

Фото тут

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x