Обласний перинатальний центр уже готовий на 99%

Обласний перинатальний центр уже готовий на 99%

Опоряджувальні роботи тривають у найочікуванішому новобуді області. Про це сказав голова Черкаської ОДА на колегії в п’ятницю.

Перинатальний центр у Черкасах будують із 2013 року. У цьому медичному закладі виходжуватимуть передчасно народжених і недужих немовлят, а також дбатимуть про здоров’я проблемних вагітних. \”Нова Доба\” про це дізналася в Черкаській ОДА.

– Маємо зараз два незакриті питання, – зауважує обласний керманич Юрій Ткаченко. – По-перше, обладнання для реанімаційного відділення. Допомогти обіцяють у МОЗі, це на нещодавній зустрічі підтвердив міністр Олександр Квіташвілі. По-друге, умеблювання центру та інвентар для нього. На це потрібно близько 7 млн грн. Половину суми ми спрямували з обласного бюджету розвитку. Тепер звернулися до районів по фінансову допомогу. Четверо з них уже дали свої субвенції. Сподіваюся, що решта теж долучаться. Цей об’єкт надважливий для всіх.

Нагадаємо, під час нещодавнього візиту на Черкащину міністр охорони здоров’я України побував у перинатальному центрі. Він вразив Олександра Квіташвілі сучасністю. А добудову перинатальних центрів по країні міністр назвав найголовнішим пріоритетом цьогоріч.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x