На Кам’янщині рятувальники тренувалися у церкві

На Кам’янщині рятувальники тренувалися у церкві

Пожежно-рятувальна частина Кам’янського районного сектору Управління ДСНС України у Черкаській області провела практичне відпрацювання ліквідації пожежі у культовому закладі. Про це повідомляє прес-служба ДСНС Украни в Черкаській області.

Це тренування відублося з огляду на невтішну статистику пожеж у церквах в Україні за останні роки, а також заходи, присвячені Великоднім святам, які відбудуться вже найближчим часом у цьому храмі.

Саме тому легендою навчань передбачалось, що пожежа у Свято-Михайлівській Православній церкві села Михайлівка виникла під час богослужіння з нагоди Великодня.

Було передбачено, що під час загорання у вівтарі, у храмі перебували 150 осіб, які, відчувши задимлення, впали у стан паніки, створивши всередині приміщення безлад. Під час хаотичної евакуації кілька людей отримали пошкодження та, надихавшись диму, врешті залишилися всередині.

За легендою, оскільки спроби служителів храму загасити пожежу первинними засобами пожежогасіння
успіху не мали, до місця умовної пожежі було викликано пожежних місцевої пожежної команди та черговий караул пожежно-рятувальної частини з районного центру.

У рамках вибробувань професіоналам ДСНС довелося вирішувати кілька складних завдань щодо розташування техніки, наявності та підвозу води, а головне, проведення розвідки та порятунку потерпілих, які залишалися у небезпечній зоні.

Важливою складовою навчань стало залучення до них також місцевих волонтерів та служб взаємодії району, Кам’янського відділу Смілянського відділу поліції, швидкої медичної допомоги, аварійної бригади електричних мереж.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x