Ігор Єфімов. Послання у пляшці

«Послання у пляшці для майбутніх поколінь» – так називає свої вуличні світлини відомий фотограф з Черкас Ігор Єфімов.
Хлопець захопився фотографією у студентські роки і з того часу майже не розлучається з камерою. Спочатку Ігор робив постановочні знімки, героями яких зазвичай були друзі фотографа. Пізніше у світлинах хлопця почали переважати пейзажі. Однак насправді поглинула хлопця стріт-фотографія. Про це повідомляє Громадське ТБ: Черкаси.

Ігор Єфімов мав персональні виставки в Україні, Росії, Латвії, Польщі, Німеччині, Франції. Неодноразово перемагав на фестивалях вуличної фотографії «Eastreet» (Польща), Streetphotography.ru (Росія). Двічі – на Всеросійському конкурсі репортажної фотографії імені Олександра Єфремова (2009, 2010рр). У 2015 році він став лауреатом премії «Прометей» від Спілки журналістів України.

Ігор постійно шукає на вулицях Черкас новий сюжет, не втрачаючи натхнення:
«Звичайно, іноді хочеться не знімати. І я можу тиждень не знімати, не брати камеру до рук. Але потім все одно приходиш до цього знову. Це, насправді, як наркотик. Ти вже почав, підсів на це і тобі хочеться більше, більше, більше…» – говорить фотограф.
Більшість фотографій хлопця пов’язані з рідним містом, однак хлопець стверджує, що його світлини стосуються всієї України. Ігор фокусується в основному не на місті, а на людях, які у ньому живуть: «Фотографії можна зробити в Житомирі чи Чернігові, чи у Києві. У будь-якому випадку це проект про українців, про те, як вони живуть у певний період часу».

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x