Пожежники тренувалися у музеї Богдана Хмельницького

Пожежники тренувалися у музеї Богдана Хмельницького

1 квітня рятувальники державної пожежно-рятувальної частини №16 спільно з колективом Національного історико-культурного заповідника «Чигирин» провели тактико-спеціальні навчання у музеї Б. Хмельницького. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

Обрання музею у якості об’єкта навчань не було випадковим, адже з року в рік кількість відвідувачів цього комплексу зростає, а відтак рятувальна служба, як і адміністрація, напередодні туристичного сезону повинні бути готовими до реагування на випадок можливого виникнення на його території надзвичайної ситуації.

Адміністрація, обслуговуючий персонал та рятувальники змогли відпрацювати комплекс різноманітних та важливих завдань.

Відповідно до легенди, працівники музею, повідомивши рятувальників про загорання у підвальному приміщенні, відпрацювали власні дії із використання первинних засобів пожежогасіння та проведення евакуації відвідувачів, які під час навчань перебували на екскурсії.

У свою чергу, черговий караул місцевої пожежно-рятувальної частини зумів перевірити наявні вододжерела, та, використовуючи у підвальному приміщенні апарати на стиснутому повітрі, відпрацювати проведення розвідки та механізм термінової евакуації потерпілих, які не зуміли своєчасно покинути задимлені помешкання.

Загалом у навчаннях від Служби з надзвичайних ситуацій були задіяні сім рятувальників та дві одиниці пожежної техніки.

Навчання також дали змогу перевірити оперативність усіх служб цивільного захисту Чигиринського району та залучити до них служби взаємодії, Чигиринський відділ поліції, фахівців швидкої медичної допомоги та аварійну бригаду електричних мереж.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x