У Черкасах відбувся фестиваль гри на народних інструментах

У Черкасах відбувся фестиваль гри на народних інструментах

2 квітня 2016 року за підтримки департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради на базі Черкаської дитячої музичної школи №2 відбувся І відкритий міський фестиваль–конкурс виконавської майстерності гри на народних інструментах.

Участь у ньому взяли 42 учасники та 16 колективів, які представляли школи естетичного виховання нашого міста. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

За мету організатори ставили виявлення обдарованих дітей серед учнів, які навчаються на народних інструментах, популяризацію мистецтва гри на народних інструментах, реалізацію творчого потенціалу юних обдарувань, привернення уваги суспільства до ролі культури і мистецтва у вихованні підростаючого покоління нашого міста та вдосконалення професійної майстерності виконавців на народних інструментах.

Конкурсанти змагалися у трьох номінаціях: «Солісти», «Ансамбль малих форм» (склад – до 6 учасників) та «Ансамбль» (склад – до 12 учасників).

Як розповіла директор Черкаської дитячої музичної школи №2 Людмила Головатюк:

– Виношували ідею про організацію конкурсу виконавської майстерності гри на народних інструментах дуже давно. Адже гра на народних інструментах розкриває душу нашого народу. Щоб уникнути упередженості у першій номінації журі оцінювало гру представників різних шкіл відповідно до інструменту, тобто кращих гітаристів визначали лише серед тих, хто грає на цьому інструменті, така ж форма підходу була і до учнів, які грають на баяні, бандурі та домрі. Відповідно вимогам конкурсу всі учасники представляли два різнохарактерні твори – один із яких українського автора, – додала Людмила Василівна.
У І відкритому міському фестивалі–конкурсі виконавської майстерності гри на народних інструментах «Грай, музико!» було 4 вікові категорії:

I категорія – до 9 років. Тривалість звучання програми до 5 хвилин.
II категорія – 10-12 років. Тривалість звучання програми до 8 хвилин.
III категорія – 13-16 років. Тривалість звучання програми до 10 хвилин.
IV категорія – змішана. Тривалість звучання програми до 10 хвилин.

До складу журі увійшли провідні викладачі Черкаського музичного училища ім. С.С. Гулака-Артемовського та шкіл естетичного виховання.

У церемонії нагородження взяла участь директор Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Марина Бакланова, яка наголосила на важливості події для нашого міста й можливості перевести започаткований конкурс виконавської майстерності гри на народних інструментах у розряд традиційних та привітала переможців з побажанням подальших успіхів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x